SPF
sunscreen

OVERSIGT

At følge en hudplejerutine er en god måde at opnå en hud, der både føles og ser sund ud. Mange er dog ikke klar over, at det kan have betydning, i hvilken rækkefølge man påfører sine hudplejeprodukter. Ved at bruge dine hudplejeprodukter korrekt kan du optimere deres effekt. I denne guide fokuserer vi på, hvordan du påfører ansigtscreme og solbeskyttelse korrekt. Disse to produkter har ofte en lignende konsistens og udseende, hvilket kan gøre det svært at vide, i hvilken rækkefølge de skal påføres. Læs videre for at få styr på, i hvilken rækkefølge du skal påføre ansigtscreme og solbeskyttelse.

Fakta om påføring af ansigtscreme og solbeskyttelse:

  • Vi anbefaler, at du bruger både solbeskyttelse og en fugtgivende ansigtscreme i din daglige hudplejerutine.
  • Normalt bør du påføre din ansigtscreme som det sidste trin i din hudplejerutine om morgenen. Hvis du bruger solbeskyttelse i din rutine, skal det være det sidste trin i din rutine.
  • Når det kommer til solbeskyttelse, skal et produkt med SPF påføres mindst hver anden time.
  • En måde at forenkle din morgenrutine på er at bruge en ansigtscreme med bredspektret SPF 30 eller højere, som f.eks. CeraVes Facial Moisturising Lotion SPF 50 eller SPF 30.
  • Gør du brug af makeup, så bør du påføre makeuppen som sidste trin i din ansigtsrutine.

Hvilken funktion har en fugtgivende ansigtscreme og solbeskyttelse?

Før vi går dybere ind i ansigtscremer og solbeskyttelse, så lad os tage fat på nogle almindelige spørgsmål inden for dette område.

Hvad er formålet med en fugtgivende ansigtscreme?

Ved regelmæssig brug af en fugtgivende ansigtscreme kan du opnå en mere sund og fugtet hud. Nogle fugtgivende ansigtscremer er også formuleret med specielle ingredienser, der kan hjælpe med at håndtere specifikke hudproblemer som fine linjer, rynker og ujævn hudtone.

 

Hvorfor er solbeskyttelse så vigtig?

 Selvom mange solbeskyttelsesprodukter har fugtgivende fordele, er det ikke deres primære funktion. Først og fremmest hjælper solbeskyttelsesprodukter med at beskytte din hud mod de skadelige virkninger af solens UV-stråler.

 

Der findes to typer solbeskyttelse: kemisk og fysisk beskyttelse. Kemiske solfiltre absorberer solens stråler, før de kan skade huden (som en svamp), og fysiske solfiltre leder UV-stråler væk fra huden (som et skjold).1

 

CeraVe-tip: Når du vælger et solbeskyttelsesprodukt, skal du lede efter bredspektret formler (som betyder, at de hjælper med at beskytte mod både UVA- og UVB-stråler) med en SPF på 30 eller højere. Ved intens eller langvarig solpåvirkning skal solcreme anvendes og genpåføres ofte.

 

Skal jeg bruge både ansigtscreme og solbeskyttelse?

Hver enkelt produkt spiller en unik rolle i din daglige hudplejerutine. Det handler om at finde de rigtige produkter til din hudtype og dine personlige præferencer. Hvis du f.eks. har fedtet hud og bekymrer dig om tilstoppede porer, kan du lede efter ansigtscremer eller solbeskyttelse, der er ikke-komedogene - hvilket betyder, at produktet ikke tilstopper dine porer. Det vigtige er, at du bruger solbeskyttelse med en medium til høj solbeskyttelsesfaktor (SPF 50 eller højere) i et af trinnene. Hvis du foretrækker at forenkle din daglige rutine ved at kombinere disse to hudplejetrin i ét, kan du bruge en ansigtscreme, der indeholder solbeskyttelse.

 

Hvad skal jeg begynde med? Solbeskyttelse eller ansigtscreme?

Generelt bør du påføre solbeskyttelse som det sidste trin i din hudplejerutine om morgenen - efter at din ansigtscreme er blevet absorberet helt. Om aftenen kan du undlade solbeskyttelse og i stedet påføre en natcreme uden SPF som det sidste trin i din hudplejerutine.

 

Hver ansigtscreme og solbeskyttelsesprodukt har sine egne instruktioner, så det er vigtigt at læse etiketten grundigt og følge anvisningerne. Og husk: solbeskyttelse alene er ikke nok til at beskytte huden mod de skadelige virkninger af solen. Det er vigtigt at tage yderligere beskyttelsesforanstaltninger, såsom at påføre solbeskyttelse mindst hver anden time i løbet af dagen (og efter badning eller svedtendens). At være i skyggen, når solen er stærkest, og at bære beskyttende tøj samt hat og solbriller er alle gode måder at beskytte sig mod solen.2

 

Skal jeg påføre solbeskyttelse eller ansigtscreme før makeup?

Hvis du bruger makeup, er det bedst at påføre det efter din ansigtscreme og din solbeskyttelse. Når du har påført din ansigtscreme og solbeskyttelse (eller ansigtscreme med SPF), skal du vente et par minutter, så huden kan tørre, før du påfører makeup. Hvis du begynder din makeuprutine, før solbeskyttelsen er absorberet helt, kan det påvirke effekten af solbeskyttelsen.

 

Kan jeg blande min ansigtscreme med min solbeskyttelse?

Ansigtscreme og solbeskyttelse skal påføres separat i henhold til instruktionerne på emballagen, men hvis du foretrækker en hybridformel, der kombinerer begge disse hudplejetrin i ét, skal du vælge en ansigtscreme, der indeholder solbeskyttelse. Det er en praktisk måde at forenkle din hudplejerutine på, samtidig med at du giver din hud den pleje, som den fortjener. Sørg bare for, at din ansigtscreme med solbeskyttelse har en SPF på 30 eller højere og indeholder bredspektret beskyttelse. Ligesom almindelig ansigtsbeskyttelse skal en ansigtscreme med SPF også påføres mindst hver anden time for at give tilstrækkelig solbeskyttelse.3

 

To CeraVe ansigtscremer med solbeskyttelse SPF 30 og SPF 50

CeraVe tilbyder to fugtgivende ansigtscremer med solbeskyttelse, en med SPF 30 og en med SPF 50. Begge indeholder tre essentielle ceramider, der hjælper med at styrke hudens beskyttende barriere og reducere fugttab i huden. Læs mere om de to forskellige produkter nedenfor.

 

Passer til alle hudtyper: CeraVe AM Facial Moisturising Lotion med solbeskyttelse SPF 30 eller SPF 50

Hvis du er interesseret i at prøve en ansigtscreme med solbeskyttelse, men ikke ved hvor du skal begynde, anbefaler vi, at du starter med vores Facial Moisturising Lotion SPF 50. Dette alsidige produkt er udviklet til alle hudtyper. I ét trin tilfører den fugt og hjælper med at beskytte din hud mod UV-stråler. Den indeholder både fysiske og kemiske bredspektrede solfiltre med SPF 30 eller SPF 50, tre essentielle ceramider og hyaluronsyre. Ligesom alle CeraVe produkter er den udviklet i samarbejde med dermatologer. Derudover er den parfumefri og allergitestet. Vores AM Facial Moisturising Lotion SPF 30 eller SPF 50 er nem at fordele og giver en klar finish, når den tørrer, hvilket gør den velegnet til forskellige hudtyper og hudtoner.

    1. “Solkräm - så väljer du rätt" Capio, 2024
    2. ”Solråd” - Strålsäkerhetsmyndigheten, 2024
Message
Download Chrome