SPF
Banner Image

OVERSIGT

Sollys er skønt og giver anledning til at opholde sig udenfor – særligt i foråret, når solens stråler er kærkomne efter mange måneders kulde. Det er dog vigtigt, at du beskytter din hud mod de skadelige UV-stråler, som kan forårsage solskader og tidlig aldring.


En dagcreme med solfaktor gør det muligt både at pleje og beskytte huden med ét og samme produkt. Hos CeraVe har vi samlet nogle af de ting, som du med fordel kan være opmærksom på, når du skal vælge en ansigtscreme med solfaktor.

FAKTA OM ANSIGTSCREME MED SOLFAKTOR (SPF)

 • En ansigtscreme med SPF er et hybridt hudplejeprodukt, der både fugter huden og beskytter den mod solens UV-stråler.
 • Ikke alle ansigtscremer med SPF er ens. Der findes en række forskellige formler til forskellige hudtyper, hudproblemer, hudtoner og livsstile.
 • Det er ikke tilstrækkeligt kun at bruge ansigtscremer med SPF for at beskytte huden fuldstændigt mod solens UV-stråler.

Hvad er en ansigtscreme med solfaktor (SPF)?

En ansigtscreme med solfaktor er et effektivt produkt, der kombinerer fordelene fra en god, nærende dagcreme med UV-beskyttelse. Resultatet er en alsidig formel, der passer perfekt ind i din daglige hudplejerutine om morgenen.

daglig hudvard moisturize daglig hudvard moisturize daglig hudvard moisturize

Sådan vælger du den rette ansigtscreme med SPF

Den rette dagcreme er den, som passer til dig og din hud, men hvordan finder man netop dét produkt? Der er mange faktorer, der spiller ind, når du skal vælge dagcreme med SPF, men det er en god idé at holde øje med solbeskyttelsesfaktoren, solfiltre og de hudplejemæssige fordele.

Vi gennemgår nogle af de vigtigste elementer, du kan være opmærksom på, når du skal vælge ansigtscreme med solfaktor:

Solbeskyttelsesfaktor

Når du skal finde en ansigtscreme, der imødekommer dine behov, kan du med fordel overveje, hvilken solbeskyttelsesfaktor du har behov for. Valget kan afhænge af forskellige faktorer, men du bør overveje dit behov baseret på din hudtype (f.eks. har du meget lys eller mørk hud), UV-indekset i dit miljø, og hvor meget tid du opholder dig udendørs i solen.

Brug af dagcreme med SPF30 eller SPF50 vil i de fleste tilfælde være tilstrækkeligt til at beskytte din hud mod solens UV-stråler i de mørke vintermåneder, hvor solen ikke er så stærk. I månederne om foråret og sommeren, hvor solen er stærkest, anbefales det dog at bruge og påføre solcreme hver 2. time oven på din ansigtscreme med SPF.

Solfiltre

Udover SPF-indekset skal du også være opmærksom på, om produktet indeholder bredspektrede solfiltre. Du finder typisk denne information ved at læse produktetiketten omhyggeligt.

Der findes to hovedtyper af UV-stråler, som kan forårsage solskader, nemlig UVA- og UVB-strålerne. Hvis en dagcreme med solfaktor er formuleret med et bredspektret solfilter, hjælper det med at beskytte din hud mod begge typer UV-stråler.

Fugtgivende ingredienser

Når du er ved produktetiketten, kan du med fordel også kigge på produktets fugtgivende egenskaber. Der er flere ingredienser, som hjælper med at tilføre huden fugt, men en af de mest effektive og anvendte ingredienser er hyaluronsyre.

Hyaluronsyre er et sukkermolekyle og særligt kendt for sin evne til at tilføre og fastholde fugt i huden. Molekylet kan sammenlignes med en svamp, da det kan holde op til 1000 gange sin egen vægt i vand.

Hudplejemæssige fordele

Udover solfaktor og -filtre er det også værd at holde øje med, hvilke hudplejemæssige fordele ansigtscremen har. Du kan med fordel vælge et produkt, der styrker hudens naturlige beskyttende barriere.

Hudbarrieren er hudens eget naturlige forsvar, der beskytter os mod eksterne faktorer som UV-stråler, forurening og forskellige mikroorganismer. Den dannes blandt andet af ceramider, som hjælper med at holde fugten inde og skadelige elementer ude – en ingrediens, som findes i alle produkter fra CeraVe.

Når vi er ved ingredienslisten, kan du også vælge en dagcreme med SPF, der er "ikke-komedogen", hvilket betyder, at den er formuleret på en måde, der ikke tilstopper porerne i huden. Det er især vigtigt for personer, der oplever fedtet hud med tendens til akne.

Sidst men ikke mindst kan du og din hud drage fordel af at vælge produkter, der er formuleret uden parfume.

Ansigtcremer med solfaktor fra CeraVe

Hos CeraVe har vi udviklet to ansigtscremer med solfaktor, som tilbyder ovenstående fordele. Oplev Facial Moisturising Lotion SPF30 og Facial Moisturising Lotion SPF50, der begge er formuleret med bredspektrede solfiltre og enten medium eller høj SPF.

De indeholder blandt andet hyaluronsyre, niacinamid og ceramider, som alle er med til at fugte, lindre og styrke hudbarrieren. Derudover er begge produkter ikke-komedogene og parfumefri, hvilket gør dem velegnede til de fleste hudtyper.

Alle produkter fra CeraVe er udviklet i samarbejde med dermatologer. Du kan købe produkterne online gennem vores e-handelspartnere eller på dit lokale apotek.

For personlig vejledning om, hvilke produkter der passer bedst til dine behov, anbefaler vi, at du konsulterer dit lokale apotek eller en dermatolog.

daglig hudvard moisturize

Hos CeraVe finder du et stort udvalg af hudplejeprodukter, der passer til de fleste hudtyper. Uanset om du leder efter en ansigtscreme med solfaktor, en rig bodylotion eller en ansigtscreme, så finder du den hos os.

Se vores sortiment og find det perfekte supplement til din hudplejerutine

Almindelige spørgsmål

 • Huden er kroppens største organ, og det er derfor en god idé at pleje og beskytte den med gode og nærende produkter. En af måderne, du kan beskytte din hud på, er ved at anvende solfaktor dagligt.

  Sammenlignet med en almindelig ansigtscreme, tilfører en ansigtscreme med solfaktor ikke kun huden fugt, den sikrer også bredspektret beskyttelse mod UVA- og UVB-stråler.

 • At beskytte sin hud mod solens UV-stråler hele året rundt kræver en ensartet daglig hudplejerutine.

  En ansigtscreme med solfaktor (SPF) bør påføres hver morgen som en del af din hudplejerutine – 365 dage om året – selv i de mørke måneder, og når det er overskyet eller regnfuldt.

  Det skyldes, at solens stråler kan trænge gennem skyer samt glasoverflader, når du f.eks. kører eller sidder tæt på et vindue.

 • Solbeskyttelsesprodukter kan have forskellige påføringsanvisninger, så det er vigtigt at læse produktetiketten omhyggeligt og påføre som anvist.​

  Normalt anbefales det at påføre en rigelig mængde, der dækker alle de områder i ansigtet, der kræver fugt og solbeskyttelse.

  Ansigtscremer med solfaktor (SPF) som Facial Moisturising Lotion SPF30 og Facial Moisturising Lotion SPF50 fra CeraVe skal påføres i rigelige mængder på ansigt og hals som sidste trin i sin daglige hudplejerutine om morgenen.

  Uanset hvilket hudplejeprodukt du køber, anbefaler vi, at du altid læser emballagen grundigt og følger anvisningerne for det specifikke produkt. Hvis du er i tvivl, kan du kontakte dit lokale apotek eller en dermatolog.

 • De fleste ansigtscremer med SPF har et "krukke symbol" sammen med et tal efterfulgt af bogstavet M (f.eks. 12M for 12 måneder). Dette symbol står for "periode efter åbning" (PAO), der angiver den tid, inden for hvilken produktet skal bruges, efter det er blevet åbnet, forudsat at det er blevet opbevaret under passende forhold.

  Nogle ansigtscremer med solfaktor (SPF) vil i stedet for eller yderligere have en udløbsdato trykt på. Produkter med en udløbsdato bør ikke anvendes efter denne dato, heller ikke selvom udløbsdatoen ligger før PAO.

  Udløbsdatoen for CeraVe Facial Moisturising Lotion SPF30 og Facial Moisturising Lotion SPF50 er trykt oven på produktet, og "periode efter åbning" (PAO) er 12 måneder.

 • Dagcremer med solfaktor (SPF) kan bruges til daglig solbeskyttelse. Effektiviteten afhænger af, om du påfører den korrekt og bruger nok til at dække alle områder, der har brug for beskyttelse.

  Det er også vigtigt at huske, at ikke alle dagcremer med SPF er ens, og nogle kan give mere beskyttelse end andre. Derfor anbefaler vi at vælge en ansigtscreme med bredspektret SPF30 eller højere for at opnå tilstrækkelig solbeskyttelse.

  En dagcreme med SPF kan ikke erstatte brugen af almindelig solcreme. Hvis du udsættes for solen i længere tid eller befinder dig i et miljø, hvor UV-indekset er højt, skal du derfor supplere med solcreme.

Message
Download Chrome