SPF
Banner Image

Oversigt

Når det drejer sig om solbeskyttelse, er der flere grunde til, at en ansigtscreme med solfaktor (SPF) bør være en del af din daglige hudplejerutine. En ansigtscreme med SPF giver samme fordele som en almindelig fugtgivende ansigtscreme og hjælper samtidig med at beskytte din hud mod solens UV-stråler.


Stadigvæk er der mange fordele ved at bruge en daglig ansigtscreme med SPF, som nogle gange overses. Derfor har vi samlet alt, hvad du behøver at vide om ansigtscreme med solfaktor i denne hudplejeguide, der dækker, hvordan du navigerer rundt i ansigtscremer med SPF, hvordan du bruger dem, og måske kan vi hjælpe dig med at finde den bedste dagcreme med SPF til dit behov.

Fakta om ansigtscreme med solfaktor (SPF)

 • En ansigtscreme med SPF er et hybridt hudplejeprodukt, der både fugter huden og beskytter den mod solens UV-stråler.
 • Ikke alle ansigtscremer med SPF er ens. Der findes en række forskellige formler til forskellige hudtyper, hudproblemer, hudtoner og livsstile.
 • Det er ikke tilstrækkeligt kun at bruge ansigtscremer med SPF for at beskytte huden fuldstændigt mod solens UV-stråler.

Hvad er en ansigtscreme med solfaktor (SPF)?

En ansigtscreme med solfaktor (SPF) kombinerer effektivt formlen i en ansigtscreme med UV-beskyttelse. Resultatet er en alsidig formel, der passer perfekt ind i den daglige hudplejerutine om morgenen.

Ansigtscremer med SPF fås i en række forskellige udgaver, der passer til alle hudtyper, og de kan formuleres med forskellige aktive ingredienser, der hjælper med at tackle en lang række hudproblemer.


spf-article-img-01

Hvad er fordelene ved at bruge en ansigtscreme med SPF?

Fordelene ved at bruge en ansigtscreme med solfaktor (SPF) er, at den:

 • Tilfører huden fugt
 • Hjælper med at beskytte huden mod UV-stråler

Brug af en ansigtscreme med SPF giver ekstra værdi i form af UV-beskyttelse sammenlignet med en almindelig ansigtscreme.

Hvilken solbeskyttelsesfaktor (SPF) skal jeg bruge i ansigtet?

Valg af den rigtige ansigtscreme med SPF kan være en beslutning mellem forskellige solbeskyttelsesfaktorer (SPF). Valget kan afhænge af forskellige faktorer, men du bør overveje dit behov for solbeskyttelse baseret på din hudtype (f.eks. har du meget lys eller mørk hud), UV-indekset i dit miljø, og hvor meget tid du opholder dig udendørs i solen.

Brug af dagcreme med SPF30 eller SPF50 vil i de fleste tilfælde være tilstrækkeligt til at beskytte sin hud mod solens UV-stråler i de mørke vintermåneder, hvor solen ikke er så stærk. I månederne om foråret og sommeren, hvor solen er stærkest, anbefales det dog at bruge og påføre solcreme hver 2. time oven på sin ansigtscreme med SPF.

spf-article-img-01

Bør man bruge en ansigtscreme med SPF hver dag?

At beskytte sin hud mod solens UV-stråler hele året rundt kræver en ensartet daglig hudplejerutine. En ansigtscreme med solfaktor (SPF) bør påføres hver morgen som en del af din hudplejerutine – 365 dage om året – selv i de mørke måneder, og når det er overskyet eller regnfuldt. Det skyldes, at solens stråler kan trænge gennem skyer samt glasoverflader, som når man kører eller sidder i nærheden af et vindue.

Hvordan påfører man en ansigtscreme med SPF?

Solbeskyttelsesprodukter kan have lidt forskellige påføringsanvisninger, så det er vigtigt at læse produktetiketten omhyggeligt og påføre som anvist.

Normalt anbefales det at påføre en rigelig mængde, der dækker alle de områder i ansigtet, der kræver fugt og solbeskyttelse.

Ansigtscremer med solfaktor (SPF) som Facial Moisturising Lotion SPF30 og Facial Moisturising Lotion SPF50 fra CeraVe bør påføres i rigelige mængder på ansigt og hals som sidste trin i sin daglige hudplejerutine om morgenen.

Uanset hvilket hudplejeprodukt du køber, anbefaler vi, at du altid læser emballagen grundigt og følger anvisningerne for det specifikke produkt. Hvis du er i tvivl, kan du kontakte dit lokale apotek eller en dermatolog (hudlæge).

Kan ansigtscremer med SPF udløbe?

De fleste ansigtscremer med SPF har et "krukke symbol" sammen med et tal efterfulgt af bogstavet M (f.eks. 12M for 12 måneder). Dette symbol repræsenterer "periode efter åbning" (PAO), der angiver den tid, inden for hvilken produktet skal bruges, efter at det er blevet åbnet, forudsat at det er blevet opbevaret under passende forhold.

Nogle ansigtscremer med solfaktor (SPF) vil i stedet for eller yderligere have en udløbsdato trykt på. Produkter med en udløbsdato bør ikke anvendes efter denne dato, heller ikke selvom udløbsdatoen ligger før PAO.

Udløbsdatoen for CeraVe Facial Moisturising Lotion SPF30 og Facial Moisturising Lotion SPF50 er trykt oven på produktet, og "periode efter åbning" (PAO) er 12 måneder.

spf-article-img-01

Er dagcreme med solfaktor tilstrækkelig til daglig solbeskyttelse?

Dagcremer med solfaktor (SPF) kan bruges til daglig solbeskyttelse. Dens effektivitet afhænger af, om du påfører den korrekt og bruger nok til at dække alle områder, der har brug for beskyttelse.

Det er også vigtigt at huske, at ikke alle dagcremer med SPF er ens, og nogle kan give mere beskyttelse end andre. Det anbefales ofte at vælge en ansigtscreme med bredspektret SPF30 eller højere for at opnå tilstrækkelig solbeskyttelse.

Det er dog vigtigt at bemærke, at en dagcreme med SPF ikke bør erstatte brugen af almindelig solcreme. Hvis du udsættes for solen i længere tid eller befinder dig i et miljø, hvor UV-indekset er højt, bør du overveje at supplere med solcreme.


Find den bedste dagcreme med SPF

Den bedste dagcreme med SPF er den, der passer til din hudtype og opfylder din huds behov. For at finde den bedste dagcreme med SPF kan du desuden overveje, om produktet er udviklet med følgende 6 fordele:

 • Medium til høj solbeskyttelsesfaktor (SPF30 eller højere)
 • Indeholder bredspektrede solfiltre
 • Langvarig og kontinuerlig fugtning af huden
 • Styrker hudens naturlige beskyttelsesbarriere
 • Tilstopper ikke porerne
 • For mange vil det også være en fordel, hvis dagcremen er uden parfume. Dette er normalt et spørgsmål om præference eller om du oplever overfølsomhed over for parfume.

Nedenfor kan du læse mere om hver af ovenstående 6 fordele, og hvad du skal kigge efter for at finde den bedste dagcreme med SPF til dig selv.

Solbeskyttelsesfaktor 30 (SPF30) eller højere

Når du er på udkig efter den bedste dagcreme med SPF, er det første, du bør tjekke, SPF-tallet. Din dagcreme med SPF bør altid have en SPF på mindst 30 for at sikre, at den yder tilstrækkelig beskyttelse mod solens stråler.

CeraVe tilbyder både en ansigtscreme med SPF30 og en ansigtscreme med SPF50, afhængig af dit behov og dine præferencer.

Bredspektrede solfiltre

Læs altid produktetiketten omhyggeligt for at sikre, at din dagcreme med SPF indeholder et bredspektret solfilter. Der findes to hovedtyper af UV-stråler i UV-spektret, der kan forårsage solskader, UVA- og UVB-strålerne. Hvis et produkt er formuleret med et bredspektret solfilter, hjælper det med at beskytte din hud mod begge typer UV-stråler.

Ansigtscremer med solfaktor fra CeraVe (SPF30 og SPF50) har bredspektret solbeskyttelse, der hjælper med at beskytte mod både UVA- og UVB-stråler.

Fugtgivende

En af de vigtigste fordele ved at bruge en dagcreme med SPF i din daglige hudplejerutine er dens fugtgivende egenskaber. Der er flere ingredienser, der hjælper med at tilføre huden fugt, men en af de mest effektive og anvendte ingredienser er hyaluronsyre, hvis fugtgivende egenskaber næsten kan sammenlignes med en svamp, da den kan holde op til 1000 gange sin egen vægt i vand.

CeraVes ansigtscremer med solfaktor (SPF30 og SPF50) og uden SPF indeholder hyaluronsyre og tilfører huden fugt, som løbende frigives takket være den innovative MVE-teknologi bag formlerne.

spf-article-img-01

Styrker hudens naturlige beskyttende barriere

Hudbarrieren er hudens eget naturlige forsvar, der beskytter os mod eksterne faktorer som UV-stråler, forurening og forskellige mikroorganismer. ceramider udgør ca. 50 % af hudens lipider, der er med til at danne hudens naturlige barriere.

Det er værd at se efter ceramider i hudplejeprodukter på et produkts ingrediensliste, når du vælger din dagcreme med SPF, da de kan bidrage til at opretholde eller styrke din huds naturlige beskyttende barriere.

Alle CeraVes produkter indeholder tre essentielle ceramider, der hjælper med at styrke og vedligeholde hudbarrieren.

Tilstopper ikke porerne

Det er en fordel, hvis en dagcreme med SPF er "ikke-komedogen", hvilket betyder, at den er formuleret på en måde, der ikke tilstopper porerne i huden. Dette er især vigtigt for personer, der oplever fedtet hud med tendens til akne, da komedogene produkter potentielt kan forværre fedtet hud.

CeraVes ansigtscremer med SPF30 og SPF50 tilstopper ikke porerne.

Uden parfume

Parfume kan få dine hudplejeprodukter til at dufte bedre, men hvis duften ikke er en vigtig egenskab for dig, kan du måske bedre bruge en ansigtscreme med SPF uden parfume.

Alle produkter fra CeraVe – herunder Facial Moisturising Lotion SPF30 og Facial Moisturising Lotion SPF50– er formuleret uden parfume, hvilket gør dem velegnede til de fleste hudtyper.


Ansigtscreme med SPF fra CeraVe

CeraVe tilbyder to ansigtscremer med solfaktor, der er udviklet til at give alle de 6 ovenstående fordele, der anbefales for den bedste dagcreme med SPF:

Begge produkter er formuleret med bredspektrede solfiltre og med enten medium eller høj SPF. De indeholder ingredienser som hyaluronsyre,niacinamid og ceramider der hjælper med at fugte, lindre og styrke hudbarrieren. Endelig er produkterne ikke-komedogene, hvilket betyder, at de ikke tilstopper porerne og er desuden uden parfume.

Alle produkter fra CeraVe er udviklet i samarbejde med dermatologer og er velegnede til de fleste hudtyper. Du kan købe produkterne online gennem vores e-handelspartnere eller på dit lokale apotek.

For personlig vejledning om, hvilke produkter der passer bedst til dit behov, anbefaler vi, at du rådfører dig med dit lokale apotek eller en dermatolog (hudlæge).

spf-article-img-01
Message
Download Chrome