SPF
Banner Image

Oversigt

Hvis du nogensinde har haft tør hud, er du ikke alene. Mange mennesker oplever tør hud, og det bliver ofte værre i koldere klima og perioder af året. Tør hud kan være forårsaget af interne og eksterne faktorer, såsom UV-stråling, temperaturændringer, naturlig aldring og hormonelle udsving. For at modvirke tør hud bør du undgå eller minimere påvirkninger udefra og leve så sundt som muligt. Den rigtige hudpleje, der passer til din hud, kan også være en vigtig hjælp til at få tør hud under kontrol.

Fakta om Tør Hud

 • Tør hud kan opstå af indre eller ydre faktorer
 • En svækket hudbarriere kan føre til tør hud
 • Tør hud kan reduceres med den rigtige hudplejerutine

Hvad kendetegner tør hud?

Tør hud er let genkendelig. Huden ser ofte træt ud og mister sin naturlige glans. Tørre rynker kan forekomme. Når den berøres, føles den tørre hud normalt ru og kan være lidt plettet. Huden kan føles stram og kløende.

Årsager til tør hud

Tør hud kan være forårsaget af mange forskellige faktorer. Disse kan være indefra eller skyldes eksterne påvirkninger.

Tør hud: Eksterne påvirkninger

 • UV-stråling: Sollys er en stressfaktor for huden og forekomme udtørende.
 • Vand: Så paradoksalt som det lyder: For meget vand tørrer faktisk huden ud og fjerner fedt og fugt. Det er en af de mest almindelige årsager til tør hud.
 • Ekstreme temperaturer: Både ekstrem varme og kulde kan stresse huden. Når det er varmt, øges svedproduktionen, og huden mister mere væske. Koldt derimod får talgkirtlerne og blodkarrene til at indsnævres, og tilførslen af blod og næringsstoffer til huden begrænses. Selv lav luftfugtighed, f.eks. på grund af tør varm luft, kan føre til tab af fugt i huden.
 • Hudplejerutine: Selv tør og følsom hud bør rengøres regelmæssigt - men det tilrådes at skræddersy kosmetiske produkter til hudens specifikke behov og til hudtypen.
 • Usund livsstil: Sund hud har brug for væske og næringsstoffer. Hvis du spiser ensidigt og vitaminfattigt og drikker for lidt væske, lider din hud. Alkoholforbrug og rygning kan også påvirke huden.

Tør hud: Interne påvirkninger

 • Naturlig aldring: Aldersrelateret tørhed af huden påvirker alle før eller siden. Over tid falder hudens evne til at tilbageholde fugt. Huden bliver tør og ældes hurtigere.
 • Hormonelle udsving: Tør hud kan også være forårsaget af hormoner. Mens hormonelle ændringer i puberteten normalt fører til fedtet hud og urenheder, kan udsving i det senere liv forårsage det modsatte. Tør hud efter graviditet eller overgangsalder er ikke ualmindelig.
 • Psykologiske årsager: Hvis den mentale tilstand er nedsat, påvirker dette ofte hudens udseende. Stress og depression kan føre til bleg og tør hud.

Pleje af tør hud

Man bør være opmærksom på ovennævnte årsager til tør hud, og bør tilpasse sin livsstil herefter i kombination med den rigtige regelmæssige hudpleje. På den måde har man en god chance for at få tør hud under kontrol. Vores CeraVe hudplejeserie er baseret på ceramider, der er vigtige for en velfungerende hudbarriere. Uden ceramider svækkes husbarrieren, og huden kan blive tør. De tre essentielle ceramider i CeraVe styrker hudens egen beskyttende barriere og forbedrer hudens fugtighedsegenskaber.

Message
Download Chrome