SPF
Banner Image

Oversigt

Det er ikke alle, der lægger dybe tanker i den daglige ansigtsrens. Når det kommer til ansigtspleje, er der mange som i højere grad prioriterer den rette creme, serum eller ansigtsbehandling, mens det er de færreste, der indser, hvor vigtig ansigtsrens er for hudens pleje og velvære. Du kan spørge enhver dermatolog, og de vil sikkert fortælle dig, at den måde du renser dit ansigt på, og de produkter du bruger, kan gøre en stor forskel for din hud.

Fakta om Ansigtsrens

  • Ansigtsrens er med til at opretholde balancen i huden og styrker hudens forsvar.
  • Daglig ansigtsrens fjerner døde hudceller, overskydende talg og reducerer urenheder.
  • Det er en fordel, hvis dine renseprodukter har den samme pH-værdi som din hud har naturligt (omkring 5,5).

Brugerundersøgelse i samarbejde med dermatologer

CeraVe er skabt på baggrund af førende viden inden for hudpleje i samarbejde med professionelle dermatologer.

I et samarbejde mellem CeraVe og dermatologer har vi undersøgt forbrugernes renserutiner for at få en dybere forståelse for, hvilke præferencer og vaner der hersker. Undersøgelsen bygger på et spørgeskema med besvarelser fra mere end 10.000 kvinder fra 23 lande*.

Undersøgelsen viser flere tendenser indenfor  ansigtsrens der, på trods af gode intentioner, kan risikere at gøre huden sårbar og sensitiv.

Vi deler her vores fund og en række råd til den rette ansigtsrens ud fra et dermatologisk synspunkt.

69% renser ansigtet med varmt vand

Og faktisk er tallet langt højere for kvinder specifikt i de nordiske lande, hvor helt op til 83% bruger varmt vand til at rense ansigtet. Og det er ikke helt uden betydning, at vandet du bruger har den rette temperatur.

Dermatologer anbefaler, at du bruger lunkent vand, som ikke er for varmt. Bruger du varmt vand kan det lede til tør og sensitiv hud og nedbryde hudens naturlige barriere.

67% overvejer ikke om deres renseprodukt har en balanceret PH-værdi

En balanceret hud trives med en pH-værdi på 5,5 og er derfor fra naturens side let sur. Hudens sure pH-værdi skyldes en syrekappe på hudens overflade, der fungerer som en beskyttende barriere på huden.

Men det er de færreste, der undersøger, om deres renseprodukt har den rette pH balance. Undersøgelsen viser, at 77% af kvinder fra de nordiske lande ikke overvejer, om deres renseprodukt har den rette pH-værdi.

For at beskytte huden og undgå udtørring anbefales det at bruge et  renseprodukt. Renseprodukter fra CeraVe indeholder f.eks. ceramider, der kan hjælpe med at pleje huden og styrke dens naturlige barriere.

42% bruger udelukkende vand, når de renser deres hud

Det er en god ide altid at bruge et renseprodukt, når du renser din hud. Vand har en neutral pH-værdi på ca. 7 og er derfor mere basisk end hudens pH. Derfor kan hudens pH-værdi påvirkes, hvilket kan forstyrre hudens naturlige barriere og balance.

Det er derfor ofte bedre at bruge et renseprodukt med den rette pH-værdi, som f.eks. CeraVe Hydrating Cleanser, der indeholder hyaluronsyre, som hjælper med at opretholde hudens fugtighedsniveau.

31% oplever stram og tør hud i forbindelse med ansigtsrens

Måske kender du fornemmelsen af, at huden kan føles stram og tør, når du har renset dit ansigt. For kvinder i norden var antallet en anelse højere end de gennemsnitlige 31%, da op til 37% oplevede stram eller tør hud efter ansigtsrens.

Hvis huden føles stram eller tør, kan det være et tegn på, at du bruger et renseprodukt, som er for hård mod din hud, og som fjerner de naturlige olier fra huden.

Huden indeholder en sart sammensætning af naturlige olier, der hjælper med at opretholde den naturlige fugtbarriere. Derfor er det en god ide at bruge en ansigtsrens, som f.eks.  CeraVe Foaming Cleanser, der renser huden uden at forstyrre den naturlige fugtbalance.

30% tror ikke, at ansigtsrens hjælper med at styrke hudens naturlige barriere

Den bedste ansigtsrens er den, som hjælper med at styrke hudens naturlige barriere.

En god ansigtsrens skal ikke kun fjerne skidt og snavs. Den skal også tilføre plejende ingredienser til huden, der hjælper med at opretholde hudens beskyttende barriere.

I de nordiske lande er antallet endnu højere end de gennemsnitlige 30%. Her mener 47% ikke, at ansigtsrens kan hjælpe med at genoprette hudbarrieren.

Et vigtigt dermatologisk råd er dog at vælge et renseprodukt, som passer til netop dit behov og din hudtype.

Find dit  renseprodukt – din hud vil takke dig.

* Kilde: Global Survey udarbejdet i April-Maj 2021 af IPSOS blandt 10.100 respondenter i 23 lande

Message
Download Chrome