SPF
Banner Image

Hos CeraVe guider vi dig til pleje af tør hud på kroppen. Med plejende produkter og den rette rutine, kan du imødekomme din huds behov, støtte dens beskyttende barriere og holde den hydreret hele året rundt.

Vi har skabt en hudplejerutine, som du kan finde inspiration i, samt samlet en række gode råd til dig, som har tendens til tør hud på kroppen.

Hvorfor får jeg tør hud på kroppen?

Tørhed på kroppen er en almindelig tilstand, som opstår, når din hud mister for meget fugt, hvilket kan skyldes en række forskellige årsager. Typisk forekommer tør hud, når hudbarrieren er svækket og mangler ceramider, men det kan også opstå som resultat af vejr og vind samt brug af medicin, aldring eller forkert brug af hudplejeprodukter.

Når hudens naturlige barriere er svækket, vil vand hurtigere få lov at fordampe gennem den. Det kan give anledning til tør og reaktiv hud. Med hudpleje fra CeraVe har du mulighed for at styrke barrieren og få din tørre hud under kontrol.

Hvordan ved jeg om min hud er tør?

Den bedste måde at identificere tør hud er ved at mærke og se efter. Almindelige tegn på tør hud er blandt andet mat og ru overflade, der kan have tendens til skæl og rødme. Huden kan også føles stram, irriteret og kløende og får nemmere revner og sår*.

Tør hud varierer fra person til person og kan forekomme på forskellige områder af kroppen, såsom ansigtet, indersiden af albuerne, hænderne og nakken. Selvom tør hud ofte er forbundet med vinterens lave luftfugtighed, kan det forekomme hele året og være yderst generende.

Hvad er forskellen mellem tør og dehydreret hud?

Tør hud og dehydreret hud forveksles nemt, men forskellen er, at tør hud kan mangle tilstrækkeligt med olier (sebum) for at holde huden fugtet, mens dehydreret hud er en midlertidig tilstand, hvor huden mister mere vand, end den optager.

Dehydreret hud kan komme og gå afhængigt af miljøpåvirkninger (såsom skiftende årstider), mens tør hud kan betragtes som en hudtype.

Hvad end du oplever tør eller dehydreret hud, kan du med den rette hudplejerutine og gode vaner støtte hudens beskyttende barriere og fremme en sund hud.

Imagen-1-talones- agrietados- cmo-cuidarlos- y-tratarlos_1

Hudplejetips til dig med tør hud

  • Hjælp med at minimere de udtørrende virkninger af bad ved at tage lunkne (ikke varme) bade eller brusebade og begræns tiden i badet til 5-10 minutter.
  • Sæber og renseprodukter med skrappe ingredienser kan reducere hudens fugtighedsniveauer. Brug i stedet fugtgivende produkter, der er milde, uden duft og ikke udtørrende.
  • Påfør fugtighedscreme lige så snart du kommer ud af badet eller efter håndvask for at hjælpe med at bevare fugten i huden.
  • Vælg fugtighedscremer og lotioner, der er formuleret med ingredienser som hyaluronsyre og ceramider for at hjælpe med at opretholde hudens naturlige barriere.
  • Vælg behageligt tøj lavet af bløde materialer og brug et hypoallergent vaskemiddel for at undgå potentiel hudirritation.

Kropsplejerutine til tør hud

For effektivt at fugte tør hud og forbedre fugtniveauerne er det vigtigt at være konsekvent med din hudplejerutine, både morgen og aften.

Med en rutine, der inkluderer produkter, som er formuleret med ceramider og andre plejende ingredienser, kan du berolige tør hud.

Hos CeraVe finder du hudplejerprodukter, som er milde, uden duft og udviklet i samarbejde med dermatologer.

Vi har skab en hudplejerutine, du kan finde inspiration i til at pleje og kontrollere tør hud.

1. Start med en fugtgivende rens

Vejen til sund og hydreret hud kan med fordel starte allerede i badet. Selvom det kan være fristende at springe dette trin over, hvis din hud er tør, er det vigtigt at fjerne snavs, olie og andre urenheder fra kroppen. Og desuden starte den øvrige rutine med rengjort hud.

Vi anbefaler derfor at første trin i din rutine består af et fugtgivende renseprodukt til kroppen. Prøv eksempelvis vores Foaming Oil Cleanser, der er en mild skummende formel, som renser huden uden at forstyrre den beskyttende barriere.

Anvend denne ikke-komodogene formel i badet. Start med at fugte huden med lunkent vand og massér herefter produktet ind i huden i bløde, cirkulære bevægelser.


2. Påfør en fugtgivende creme

Når din hud er ren og tør, bør du straks efter badet følge op med en fugtighedscreme til kroppen. Med CeraVe Moisturising Lotion får du en unik formel, der indeholder hyaluronsyre og tre essentielle ceramider, som fugter huden og hjælper med at beskytte dens naturlige barriere.

Det er afgørende at anvende din fugtighedscreme umiddelbart efter et bad eller håndvask – ideelt set inden for få minutter. Det vil bidrage til at bevare den eksisterende fugt i huden og er en essentiel del af hudplejerutinen.

Hvis du oplever betydelig tør hud, anbefaler vi en rigere salve, som CeraVe Advanced Repair Ointment. Denne lette, men fugtighedsgivende salve kan påføres efter behov for at beskytte og lindre meget tør hud. 
Brug bredspektret solbeskyttelse om morgenen

Som led i din hudplejerutine om morgenen anbefaler vi at anvende solbeskyttelse for at beskytte din hud mod de skadelige virkninger af UVA- og UVB-stråler.

Daglig solbeskyttelse er en vigtig del af enhver hudplejerutine, og det gælder også for dig med tør hud. Påfør derfor solbeskyttelse 15 minutter før, du udsættes for solen, og genpåfør mindst hver anden time (eller efter behov, når du tilbringer længere tid udendørs).

Til ansigtet anbefaler vi vores Facial Moisturising Lotion AM SPF30, der er en let, fugtgivende ansigtscreme med SPF30. Denne solbeskyttelse tilfører huden fugt og hjælper med at styrke den beskyttende barriere.Påfør ekstra fugt om aftenen

På udsatte områder kan du tilføje et ekstra lag fugt om aftenen. Det kan eksempelvis være en fugtighedscreme til tørre hænder, som CeraVe Reparative Hand Cream.

Denne plejende håndcreme er særligt velegnet til tørre og revnede hænder da den reducerer tørhed og hjælper med at styrke hudens beskyttende barriere.

Formlen er uden parfume, har en let konsistens og velegnet til dig med tør til meget tør hud. Påfør cremen i rigelige mængder så ofte som nødvendigt.

Imagen-1-Unnas-secas-y-estriadas_1Hvad er de typiske årsager til tør hud?

Hos CeraVe guider vi dig til pleje af tør hud på kroppen. Med plejende produkter og den rette rutine, kan du imødekomme din huds behov, støtte dens beskyttende barriere og holde den hydreret hele året rundt.

Vi har skabt en hudplejerutine, som du kan finde inspiration i, samt samlet en række gode råd til dig, som har tendens til tør hud på kroppen.


  • * "Dermatologers Tips til Lindring af Tør Hud." American Academy of Dermatology, 2021.

Message
Download Chrome