SPF
Banner Image

Oversigt

I dag findes der ansigtsrens i en række forskellige formuleringer, der generelt falder ind under en af to kategorier: vandbaserede renseprodukter og renseprodukter med olie. For at hjælpe dig med at finde den rigtige ansigtsrens til din hud, fortæller vi dig nogle af de vigtigste fakta om begge typer af rens og forklarer, hvordan du ved, hvilken der er den rigtige for dig. Derudover deler vi nogle af vores yndlingsprodukter, som du kan overveje at tilføje til din hudplejerutine.

Fakta om rens med olie vs. vandbaseret rens

  • Vandbaserede renseprodukter:  Disse renseprodukter indeholder vand som hovedingrediens. De er et effektivt alternativ til at fjerne vandopløselige partikler (såsom sved) og er ofte formuleret som gelrens og skumrens.
  • Rens med olie: Disse renseprodukter indeholder hovedsageligt oliebaserede ingredienser. De er gode til at fjerne olieopløselige urenheder (såsom overskydende talg, solcreme og vandfast makeup) og er ofte formuleret som renseolier og rensebalsam.
  • Rens med olie vs. vandbaseret rens: At forstå hvilken type rens, der er den rigtige til din huds behov, kan være nøglen til at opretholde hudens fugtniveauer og opnå en sund hud.

Hvad er en vandbaseret rens? 

Som navnet antyder, er vandbaserede renseprodukter formuleret med vand som hovedingrediens, hvilket kan aflæses på ingredienslisten. Du finder ofte vandbaserede renseprodukter formuleret som gel'er eller skummende renseprodukter. Vandbaserede renseprodukter fjerner effektivt sved, snavs og andre vandopløselige partikler fra huden. Selvom de generelt ikke er så hårde mod huden som traditionelle sæber, har de en tendens til at give en dybere rens sammenlignet med ansigtsrens med olie.

Hvem bør bruge et vandbaseret renseprodukt?

 Vandbaserede renseprodukter kan bruges til de fleste hudtyper (afhængigt af formuleringen). De er også et godt valg til alle, der ønsker, at deres hud skal føles opfrisket og dybt renset – især i de varme, fugtige sommermåneder.

Hvad er en rens med olie?

 Renseprodukter med olie er formuleret med nærende olier som hovedingrediens. Dette giver typisk ansigtsrens med olie en fyldigere tekstur og en mere intensiv fugtet følelse. Renseprodukter, der ofte er formuleret som renseolier og rensebalsam, fjerner olieopløselige urenheder fra din hud – såsom overskydende talg, solcreme og makeup (herunder vandfast makeup).

Hvem bør bruge et renseprodukt med olie?

 Generelt kan alle hudtyper bruge renseprodukter med olie, så længe du vælger en formel, der er mild mod huden og ikke-komedogen (hvilket betyder, at den ikke tilstopper dine porer).

Er vandbaserede eller oliebaserede rensemidler bedst?

 Vandbaserede renseprodukter og renseprodukter med olie kan begge være effektive rensealternativer, så længe du vælger en mild, ikke-udtørrende formel, der passer til din hudtype. Selvom ingen af dem er "bedre" end den anden, er vandbaserede renseprodukter det, de fleste tænker på, når de forestiller sig et traditionelt produkt til ansigtsrens. Rens med olie er derimod dukket op som et populært alternativ sammen med hudplejetrends fra skønhedsprodukter fra Sydkorea – såsom dobbeltrens.

Dobbeltrensemetoden udføres ved at vaske ansigtet to gange – først med en vandopløselig rens og derefter med en olieopløselig rens. Ideen bag dobbeltrens er, at du ved at bruge begge typer af renseprodukter vil kunne rense din hud i dybden og fjerne alle typer af poretilstoppende urenheder fra hudens overflade.

Bør du bruge et olie- eller vandbaseret renseprodukt først? 

Hvis dobbeltrens er eller skal blive en del af din aftenrutine, er det vigtigt at bruge dine renseprodukter i den rigtige rækkefølge. Start med at vaske ansigtet med en rens med olie, skyl, og påfør derefter din vandbaserede rens. Dup ansigtet tørt med et blødt håndklæde, og fortsæt med resten af din hudplejerutine.

Sådan vælger du en vandbaseret rens

CeraVes vandbaserede renseprodukter fås i en række forskellige typer, der passer til alle hudtyper og præferencer. Læs videre for en gennemgang af hver type, så du kan finde den rigtige vandbaserede ansigtsrens til din huds behov.

Gelrens

Gelrens har typisk en tynd, gellignende konsistens, der er ideel til at fjerne lettere makeup og efterlader din hud frisk og fri for urenheder. Nogle traditionelle gelrenseprodukter skummer ikke, mens andre kan skifte til en skumkonsistens, når de påføres – som f.eks. CeraVe SA Smoothing Cleanser. Denne salicylsyrerens renser og eksfolierer skånsomt din hud uden at forstyrre dens beskyttende barriere. Vi anbefaler, at du prøver denne ikke-udtørrende ansigtsrens, hvis du har tør, ru og ujævn hud, med et mål om blødere, glattere hud.

Creme- og lotionrenseprodukter

Disse renseprodukter er et godt valg, hvis du ønsker en fugtgivende, beroligende renseløsning med en silkeblød konsistens og en behagelig fornemmelse. De foretrækkes ofte af personer med tør hud, der har brug for ekstra fugt.

Et godt alternativ til normal til tør hud er CeraVe Hydrating Cleanser, en mild ansigtsrens med ceramider, hyaluronsyre og MVE-teknologi. Denne ansigtsrens fjerner snavs, let makeup og andre urenheder uden at fjerne hudens naturlige fugt.

Skummende renseprodukter

Skummende ansigtsrens er populært hos personer med normal til fedtet hud. Disse formler fjerner effektivt snavs, overskydende olie og let makeup og kan variere fra let boblende skum til et komplet skum. De er også ideelle til alle, der søger dybderensende fordele og en opfrisket følelse.

Et godt alternativ at overveje til normal til fedtet hud er CeraVe Foaming Cleanser, som skånsomt renser din hud og fjerner overskydende talg uden at forstyrre din hudbarriere.

Rens med olie

Hvis du foretrækker en flydende olierens, foreslår vi, at du vælger en ikke-komedogen formel, der er let. Kig efter renseolier med nærende, oliebaserede ingredienser (som squalane), der er formuleret til effektivt at fjerne overskydende talg uden at efterlade din hud stram eller tør. CeraVe Hydrating Foaming Oil Cleanser har en fyldig, flydende konsistens, der emulgerer, når den skummes op med vand.

Message
Download Chrome