SPF
Banner Image

Oversigt

Ansigtsrens er et vigtigt trin i din hudplejerutine, hvis du vil have en sund hud, der føles afbalanceret, fugtet og behagelig. Når det er sagt, kan hvor ofte, du vasker ansigtet, have stor indflydelse på, hvordan din hud ser ud og føles. Tommelfingerreglen har altid været at vaske ansigtet to gange om dagen, morgen og aften. I den senere tid har der dog været en debat om nødvendigheden af rens om morgenen, især hvis du har tør og sensitiv hud. Nogle tror, at det kan hjælpe huden med at bevare sine naturlige olier, hvis man springer rensen over om morgenen. Vi vil gerne rede trådene ud og forklare, hvor ofte du virkelig bør vaske ansigt og giver dig tips til, hvordan du skaber den bedste renserutine til netop din huds behov.

Fordelene ved en skånsom morgenrens

  • At vaske ansigtet om morgenen hjælper med at fjerne sved, snavs, overskydende olie og bakterier, der kan opbygges på hudens overflade i løbet af natten.
  • Brug af en morgenrens til din hudtype kan hjælpe med at forhindre tilstoppede porer, som kan medføre udbrud af akne og andre hudproblemer.
  • Rens hjælper med at fjerne overskydende hudplejeingredienser fra din aftenrutine, f.eks. retinol eller glykolsyre.
  • At starte din morgenrutine med en ren og frisk hud kan hjælpe med at lægge grundlaget for resten af de produkter, der følger.

Er det en dårlig idé at vaske ansigtet om morgenen?

At vaske ansigtet om morgenen er ikke dårligt for din hud. Det er faktisk en vigtig del af en komplet hudplejerutine. American Academy of Dermatology anbefaler, at du vasker ansigtet om morgenen, inden du går i seng og efter du har svedt – uanset hudtype1. Ifølge eksperterne opfylder vask af ansigtet om morgenen et vigtigt formål: det vasker bakterier, sved og snavs væk, som kan samle sig på ansigtet i løbet af natten. At vaske ansigtet om morgenen hjælper dig også med at starte din hudplejerutine fra bunden, hvilket muliggør optimal absorbering af produkterne. Det hjælper med at forberede huden til vigtige hudplejeprodukter om morgenen (som din solcreme) og fjerner eventuelle produktrester fra aftenen før.

Hvis du bruger "slugging" i din aftenrutine, er en morgenrens et must. Okklusive salver, der bruges ved "slugging", skaber en fysisk barriere på hudens overflade, der holder på fugten (ligesom dine hudplejeprodukter til aftenen). Hvis de ikke vaskes grundigt af om morgenen, kan det forstyrre absorberingen af dine hudplejeprodukter i løbet af dagen og desuden give din hud et blankt udseende.2

Kan jeg nøjes med at vaske mit ansigt med vand om morgenen?

Selvom det kan føles forfriskende at skylle ansigtet med lidt koldt vand om morgenen, er det normalt ikke nok til effektivt at rense hudens overflade. Mange hudplejeprodukter, der bruges om aftenen (f.eks. retinolserum og anti-age natcremer) indeholder ingredienser, der ikke er vandopløselige, hvilket indebærer, at de ikke fjernes med vand. Med en mild rens kan olier og andre urenheder undgå at opbygge sig på hudens overflade, tilstoppe porerne og føre til ubalance i huden som f.eks. bumser, glinsende hud eller mathed.

Kan jeg springe rensen over og bruge toner i stedet?

Ansigtsrens og toner er to forskellige typer hudplejeprodukter med unikke anvendelsesområder og fordele. Renseprodukter bruges som det første trin i din hudplejerutine til at fjerne overskydende olie, snavs og andre urenheder fra hudens overflade. Ansigtstoner kan bruges efter din ansigtsrens for at genoprette hudens pH-balance, opfriske huden og fjerne resterende snavs eller olie. Selvom tonere har rensende egenskaber, er de ikke det samme som ansigtsrens.

Er det vigtigere at rense om morgenen eller om aftenen?

Rens er et vigtigt trin i enhver hudplejerutine, både morgen og aften. Når det er sagt, kan eksperterne have forskellige meninger om vigtigheden af det ene frem for det andet. Det er vigtigt at vaske ansigtet om morgenen, da det fjerner sved, overskydende olie og bakterier fra natten, mens rens om aftenen fjerner snavs, olie, makeup, miljøforurening og andre urenheder, der opbygges i løbet af dagen.

Din hud gennemgår også en vigtig regenereringsproces, mens du sover, og at gå i seng med ren hud kan være med til at understøtte denne proces. Det er også vigtigt at fjerne makeup, før du går i seng (hvilket mange ansigtsrenseprodukter kan hjælpe med) for at forhindre tilstoppede porer.

Hvilken ansigtsrens er bedst til min morgenrens?

Når det kommer til stykket, er der ingen universalløsning til ansigtsrens. Den perfekte renserutine til din hud afhænger af en række faktorer, f.eks. din hudtype, livsstil, alder, klimaet, hvor du bor, og dine personlige præferencer. CeraVe anbefaler, at du vælger skånsomme formler, der passer til din hudtype, og som er designet til at opretholde hudens beskyttende barriere. Den perfekte rens skal rengøre hudens overflade i dybden uden at den føles stram, tør eller irriteret bagefter. Vi anbefaler, at du kigger efter parfumefri formler, der er udviklet i samarbejde med dermatologer, allergitestet og indeholder ingredienser som ceramider, hyaluronsyre og niacinamid.

Her er nogle ting at tænke på, når du skal vælge den bedste ansigtsrens til din hudtype:

  • Tør hud: Denne hudtype mangler den nødvendige fugt, så du bør kigge efter en morgenrens, der er fugtgivende, skånsom mod huden og ikke udtørrer den. Favoritter til tør hud er ofte milde produkter.
  • Sensitiv hud: Forskning viser, at sensitiv, meget reaktiv hud kan have størst gavn af skånsomme, parfumefri renseprodukter.3
  • Normal hud: Personer med normal hud kan typisk vælge og vrage blandt de fleste renseprodukter, da deres hud hverken er for fedtet eller for tør.
  • Kombineret hud: Denne hudtype føles ofte fedtet på nogle områder (f.eks. T-zonen) og tør på andre, så det er vigtigt at vælge renseprodukter, der hjælper med at fjerne overskydende talg (olie) uden at fjerne hudens fugt.
  • Fedtet hud: Skummende ansigtsrens kan hjælpe med at fjerne overskydende olie og minimere uønsket glans. Dobbeltrens kan også være særligt godt til personer med fedtet hud.

Tre CeraVe ansigtsrenseprodukter, der er værd at prøve til en skånsom morgenrens

CeraVe Hydrating Facial Cleanser

CeraVe Hydrating Facial Cleanser er en fremragende ikke-skummende morgenrens til normal til tør hud. Denne ansigtsrens med tre essentielle ceramider og hyaluronsyre er designet til at rense, fugte og opfriske din hud, samtidig med at den opretholder hudens beskyttende barriere.

CeraVe Hydrating Cream-to-Foam Cleanser

Brug CeraVe Hydrating Cream-to-Foam Cleanser til at fjerne snavs og makeup uden at miste hudens naturlige fugt. Denne pH-balancerede formel med ceramider, aminosyrer og hyaluronsyre begynder som en cremet konsistens og forvandles til et blødt skum. Den er ideel til normal til tør hud, men kan også bruges af personer med sensitiv hud.

CeraVe Foaming Facial Cleanser

Du kan med fordel vælge CeraVe Foaming Facial Cleanser til din morgenrens, hvis du har hud, der er til den fedtede side. Denne ansigtsrens med ceramider, hyaluronsyre og niacinamid er designet til at rense huden i dybden og fjerne overskydende talg uden at forstyrre hudens barriere.

Message
Download Chrome